​Депортовану до РФ матір з малюком вдалося повернути на Хмельниччину (ФОТО)

Суспільство

Допомогти возз’єднати родину просив в Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини мешканець Хмельниччини. Чоловік розповів, що його неповнолітній племінник залишався в зруйнованому Маріуполі, а племінницю з 2-річною дитиною депортували на територію РФ.

Пан Леонід з Улашанівської громади, що в Шепетівському районі, звернувся до омбудсмена наприкінці липня з проханням допомогти йому повернути неповнолітнього племінника Богдана з Маріуполя.

Після обстрілів міста родина хлопця втратила все, ракета влетіла безпосередньо в будинок. Мати загинула. Хлопець залишився проживати зі старенькими бабусею і дідом. Разом з тим, повнолітня сестра підлітка і її дворічна дитина були депортовані на територію РФ. Моя команда одразу відреагувала на це звернення”, – повідомляє Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець.

До справи долучилися й Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Улашанівська сільська рада. Пану Леоніду допомогли стати опікуном дитини, враховуючи той факт, що хлопець втратив батьків. Також вдалося повернути в Україну й племінницю з малюком. І от 28 серпня родина возз’єдналась.

Кожна така історія – це набір окремих індивідуальних заходів, і я радий кожен раз, коли така робота закінчується успіхом”, – зазначає Дмитро Лубінець.

(Фото зі сторінки Уповноваженого ВРУ з прав людини)

Якщо ви потрапили у схожу ситуацію чи потребуєте допомоги, телефонуйте до Консультаційного центру Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за номерами:

  • 0800-50-17-20 (безкоштовно в межах України),
  • 044-253-75-89 (для дзвінків з-закордону).

Також можна звернутися особисто за адресою: місто Київ, вулиця Інститутська, 21/8 (найближчі станції метро “Кловська”, “Арсенальна”).

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм