10-річна переселенка в Хмельницькому проводить майстер-класи на підтримку ЗСУ

Суспільство

Ксенії Сердюк 10 років. Вона разом із родиною переїхала до Хмельницького з тимчасово окупованого Покровська, що на Донеччині. Аби допомогти захисникам якнайшвидше звільнити рідне місто та здобути перемогу, маленька волонтерка проводить щотижневі майстер-класи для дітей. Зібрані кошти передає на потреби українських солдатів.

Юна майстриня Ксенія проводить заняття з бісероплетіння у Хмельницькому Гончаренко центрі. Там повідомляють, що дівчинка щосуботи навчає своїх однолітків плести прикраси з бісеру. Зокрема, навчила робити патріотичні чокери з тризубом і синьо-жовті кільця із сердечками. Під час занять рукодільниця ставить на стіл власноруч зроблену картонну скриньку з написом “На ЗСУ”, куди всі охочі кидають вільний внесок.

Також вона продає свої авторські вироби у соцмережах. Всі зібрані кошти дівчинка віддає на потреби українських захисників. А ще взяла участь у зборі на антидронові рушниці – передала майже 2 000 гривень.

Найбільшою мрією, за словами маленької волонтерки, є перемога України та повернення додому. Тому, каже, робить усе, щоби це стало можливим якомога скоріш.

Мені дуже подобається створювати прикраси. І мені подобається навчати інших. Я передаю гроші нашим солдатам, тому що вони захищають нас, захищають Україну. Зараз наші воїни звільняють українські території крок за кроком. Це важко і їм потрібна підтримка кожного з нас. Я вірю в те, що ми разом звільнимо всю Україну і я зможу повернутись до себе додому”, – розповіла Ксенія.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм