40 буржуйок та продукти на фронт передали із Старосинявської громади

Суспільство

Утім, від Старосинявської громади на фронт вирушили не лише печі. Люди зібрали овочі, напекли печива, передали крупи, засоби гігієни та милі обереги, які зробили своїми руками найменші жителі громади.

Про акцію повідомили у селищній раді.

Активно долучилися до пошуку матеріалів для виготовлення саморобних печей-буржуйок старости та мешканці населених пунктів громади – зібрали близько 20 пустих балонів з-під скрапленого газу. Місцеві підприємці організували виготовлення печей та надали необхідну для водовідведення та утеплення захисних споруд поліетиленову плівку.

Відправили і продукти харчування для військових: картоплю, яку виростили та зібрали в рамках проєкту «Сади перемоги»: 1,3 тонн картоплі із Новосинявського старостинського округу, а моркву і буряк (понад 40 кг) надав місцевий фермер.

До акції підтримки активно долучилися освітяни – 5 ящиків випічки, яку готували працівники кухні Старосинявської гімназії ім.О.Романенка, також відправлено для наших захисників.

Продуктові набори організовано за допомогою БФ «Stay safe» (Залишайся в безпеці!) – крупи (рис та горох), борошно – понад 300 кг та напої-енергетики.

Також за сприянням селищного голови передали бійцям засоби гігієни – мило, шкарпетки, нижню білизну та утеплені устілки для взуття.

Для психологічної підтримки бойового духу із тилу найтепліші подарунки були від найменших жителів Старосинявської громади – вихованців будинку творчості школярів, які разом із керівниками гуртків виготовили обереги з українською символікою.

Кожен крок нашої допомоги, підтримки захисникам наближає перемогу. Спільними справами, розумінням та взаємною допомогою ми зможемо вистояти. Кожен із нас має бути воїном на своєму фронті, тоді і буде належний позитивний результат”, – наголосив із подякою селищний голова Віталій Здебський.

(Фото Старосинявської селищної ради)

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм