Аварійні відключення запроваджено на Хмельниччині

Інфраструктура

Ранок 23 січня розпочався на Хмельниччині застосуванням не лише погодинних відключень за двома чергами одночасно, а й аварійних. В обленерго ситуацію пояснили недостатньою величиною навантаження на регіон.

Дозволена величина навантаження на Хмельницьку область є недостатньою. Ліміт залишився на тому ж рівні, що й на вихідних, а обсяг споживання зростає”, – зазначили енергетики.

Тож, аби не перевищити дозволений ліміт, окрім погодинних відключень, у частині районів електромереж запроваджено аварійні.

Графік аварійних відключень буде застосовуватися не цілодобово, тільки в періоди пікового навантаження. Шановні споживачів, будь ласка, використовуйте електричну енергію свідомо. Вимкніть зайві освітлення та прилади”, – наголосили в Хмельницькобленерго.

В Укренерго інформували, що споживання електроенергії 23 січня більше, ніж у неділю і це “пов’язано з початком робочого тижня, а також поступовим зниженням температури по всій Україні”.

У зв’язку із цим зріс дефіцит потужності. Вже зранку ліміти перевищені у п’яти областях: Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Волинській та Львівській, де наразі застосовуються аварійні відключення, які можливі також в інших областях”, – йдеться в інофрмації.

Нагадаємо, Хмельницькобленерго оновило графік погодинних відключень на 23-29 січня. 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм