“Аварія на вежі”: мешканка Чемеровеччини стала жертвою нового виду шахрайства

Кримінал

Правоохоронці Чемеровеччини розшукують шахрая, який ошукав місцеву мешканку. Зв’язавшись із потерпілою телефоном під приводом технічних несправностей мобільної мережі, аферист випитав в жінки смс-код та зняв з її рахунку гроші.

Учора із заявою до поліції про скоєне відносно неї шахрайство звернулась 42-річна місцева жителька. Жінка розповіла, що 19 вересня до неї подзвонив незнайомець, представившись спеціалістом однієї із всеукраїнських мобільних мереж. Він повідомив жінці, що на одній із веж мобільного зв’язку трапилась аварія, а тому їй нібито тимчасово треба перейти на іншу частоту. Для цього вона повинна була назвати “оператору” смс-код, який надійшов на її телефон.

Нічого не підозрюючи, потерпіла назвала код, а через деякий час виявила, що з її банківського рахунку знято майже 14 000 гривень. Крім того, на її ім’я шахраї відкрили кредит. Але наш дізнавач вчасно порадив жінці звернутися зі скаргою до кредитної спілки і таким чином допоміг їй не втрапити в ще більшу халепу”, – інформують в Кам`янець-Подільському райуправлінні поліції.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі поліцейські розшукують афериста.

А довірливим громадянам вкотре нагадують: не повідомляти невідомим особам жодні смс-паролі мобільних операторів, персональні дані, і в жодному разі не “світити” свій банківський номер телефону.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм