Автомобілі п’яних водіїв віддаватимуть на потреби армії, – начальник Хмельницької ОВА 

Суспільство

На Хмельниччині у водіїв, які в стані алкогольного сп’яніння перебували за кермом та притягнуті за це до адміністративної відповідальності, можуть забирати автівки на потреби військових.

Про це сьогодні, 3 березня, під час брифінг повідомив начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій.

За його словами, у разі вчинення особою правопорушення за статтею 130 КУпАП (Керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння), його автомобіль  доставлятимуть на штрафмайданчик, а далі віддаватимуть нашій армії.

“Я думаю, вони там більш потрібні. Тому зберігайте спокій і холодний розум”, – наголосив очільник ОВА.

Також додав, що на вулицях все повинно бути впорядковано, без зайвих озброєних людей, навіть якщо є дозвіл на носіння і зберігання будь-якої зброї. Пересуватися зі зброєю можуть тільки працівники Нацполіції, Нацгвардії, СБУ.

​Зауважимо, що 24 лютого 2022 року у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації по всій території України запроваджено воєнний стан, який передбачає відчуження майна для використання в умовах правового режиму такого стану.

Нагадаємо, на Хмельниччині заборонено продавати алкоголь на період воєнного стану. На всій території області сьогодні  відбудеться тренувальна перевірка реагування на загрозу.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм