Автомобільний тунель та перенесення зупинки: Хмельницьку «толкучку» модернізують

Інфраструктура

Тривалий час ринки Хмельницького функціонували без суттєвої модернізації та розвитку інфраструктури. Тепер пандемія внесла невтішні корективи в економіку і купівельну спроможність громадян, тож це питання набуло гостроти. Особливо – щодо торгівлі на вулиці Геологів та Львівському шосе.

Відтак, посадовці міської ради, представники торгових рядів та майданчиків, громадської організації «Асоціація Хмельницьких ринків» обговорили спільні перспективи модернізації найбільшого речового базару в обласному центрі.

Зокрема, за словами заступниці начальника управління торгівлі міськради Світлани Гаврилюк, уже вирішується питання ремонту дорожнього покриття проїзду Козловського. А згодом йтиметься про запуск по цьому проїзду нового автобусного маршруту

Ще одна проблема – система водовідведення, оскільки в дощову погоду «толкучка»  потопає. Як варіант, розглядається технічна можливість прокладання труб під залізничними коліями. Наразі проєктант має визначити вартість робіт, а ринки – замовити проєткно-кошторисну документацію. Також понизити рівень води може очистка дна русла річки Плоскої через існуючу водопропускну споруду під залізничними коліями. Відповідну згоду Укрзалізниця уже надала.

Планують перенести існуючу зупинку «Речовий ринок» на Львівському шосе вперед (в напрямку руху з центру міста) із облаштуванням заїзної кишені. 

Для поліпшення транспортного сполучення з ринками вирішується й можливість будівництва автомобільного тунелю («прокол» під залізницею). Проєктно-кошторисна документація на це готова ще з 2018 року. Зараз лобіюється питання про включення проєкту до програми «Велике будівництво».

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм