“Бабусині зайці” допомагають поліцейським на Хмельниччині у роботі з проблемними дітьми

Суспільство

Проєкт “Бабусині зайці” за підтримки ювенальної поліції ініціював благодійний фонд “Наша Перемога”. Його суть, як пояснюють в Головному управлінні Нацполіції у Хмельницькій області, полягає в тому, що соціально активні пенсіонерки виготовляють м’яких зайчиків. Іграшки допомагатимуть правоохоронцям працювати з дітьми, які перенесли стресові ситуації чи стали жертвами домашнього насилля.

Таке об’єднання будинків для людей похилого віку та дитячих садочків, зауважують в управлінні, практикується в багатьох країнах. Це має дуже гарний ефект. На Хмельниччині ж ювенальна превенція разом із благодійниками започаткували проєкт “Бабусині зайці”, завдяки якому активні пенсіонерки через поліцейських допомагатимуть діткам подолати стресові ситуації.

Спочатку зайців ювенальним поліцейським Хмельниччини передавали з Київщини. Але їх виявилось замало. Тож вирішили підключити місцевий Університет третього віку. Його студенти – бабусі ідею радо підтримали.

Наші працівники дарують таких зайчиків діткам, коли бачать, що вони поводяться відсторонено, не хочуть іти на контакт. А отримавши зайчиків, дітки відкриваються. Тож зайчики виконують роль своєрідного місточка”, – роз’яснює Марія Баранюк, старша інспекторка з особливих доручень відділу ювенальної превенції.

Як повідомляв ХМ-ІНСАЙД, раніше плюшеві “помічники” з’явились у поліцейських Чемеровеччини та хмельницьких патрульних.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм