Без харчів і ліків: на Хмельниччині суд оштрафував матір шістьох дітей

Суспільство

Після обстеження умов проживання шістьох малолітніх дітей у селі Масівці  Хмельницького району інспектор рауправління поліції зробив сумний висновок. Діти хворі та без продуктів харчування, а їхній горе-матір, яку суд вже притягував до відповідальності за недогляд, байдуже. Правоохоронець склав  адмінматеріали і направив їх до суду. 

Як повідомили в пресслужбі Хмельницького міськрайонного суду, найменшій дитині в цій сім’ї ще не виповнилося й року, чуть старшим – 2, 3, і 8 років, найстаршим – 11-ть та 14-ть. 

«Їх матір повторно протягом року ухилялася від виконання передбачених законодавством обов’язків із догляду за дітьми. У квітні суд вже притягував жінку до відповідальності за ч.1 ст.184 КУпАП за аналогічне правопорушення», – зазначили в суді.

І знову Хмельницький міськрайонний суд визнав горе-матір винною у вчиненні такого ж правопорушення, наклавши на неї 1 700 гривень штрафу. Крім того, жінка має сплатити на користь держави 454 гривні судового збору. Проте постанова ще може бути оскаржена до апеляційного суду протягом десяти днів з дня її винесення.

Та виникає питання: чи виправить це покарання ситуацію і чи будуть діти у безпеці? Бо ж замість того, аби подбати про них, горе-матір змушена буде за свої ж помилки розрахуватися з державою суттєвою для сім’ї сумою.

 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм