Через Хмельниччину курсуватиме двоповерховий швидкісний поїзд

Інфраструктура

Із Києва до Луцька “Укрзалізниця” запускає двоповерховий швидкісний поїзд “Skoda”. Курсуватиме він від завтра, 23 серпня, у тестовому режимі. Маршрут пролягатиме й через Хмельниччину, зокрема, зупинка буде в Шепетівці.

Як повідомляють в кампанії, зі столиці поїзд №755/756 Київ — Луцьк — Київ через Рівне вирушатиме щодня, крім середи, о 07:25, прибуватиме до Луцька о 13:12. У Шепетівку прибуватиме в 10:49 та відправлятиметься о 10:51.

Зворотно поїзд теж курсуватиме щодня, крім середи. Вирушатиме з Луцька о 15:20, через годину матиме зупинку в Рівному, о 17:23 прибуватиме в Шепетівку зі стоянкою 2 хвилини і прибуватиме до столиці о 20:42.

За інформацією “Укрзалізниці”, це вже другий такий двоповерховий потяг, який випустили на колію після ремонту. Нагадаємо, наприкінці минулого року йшлося про запуск першого з них через Хмельницький до Львова. Проте наразі він курсує в інші міста без зупинки в нашому обласному центрі.

До цього електропоїзди “Skoda” 5 років не експлуатувалися, оскільки потребували значного ремонту. Зокрема, як запевняють в “Укрзалізниці”, відремонтовано гальмівне обладнання, всі інші системи життєзабезпечення потяга, оновлено інтер’єр. Вагони обладнали розетками з USB-роз’ємами для кожного пасажира, сповивальними столиками, пандусами та місцями для перевезення людей з інвалідністю, тримачами для велосипедів, системами відеоспостереження, кондиціювання, пожежної сигналізації, вакуумними туалетами. Також у поїзді є кафе, онлайн-бібліотека та QR-коди для зворотного зв’язку.

Як повідомляв ХМ-ІНСАЙД, із 5 серпня через Хмельницький запустили відновлений потяг до Карпат.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм