Через негоду на Хмельниччині понад 54 тисячі споживачів залишились без світла

Інфраструктура

У суботу, 14 січня, енергетики продовжують усувати наслідки негоди на території Хмельницької області. Через ожеледь сталося пошкодження повітряних ліній електромереж. Відтак на сьогодні без світла залишаються понад пів сотні тисяч споживачів краю.

Про це сповістив начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій.

Станом на ранок внаслідок погодних умов в області знеструмлено 348 населених пунктів. Відключено від електропостачання 51 349 побутових та 3 201 юридичних споживачів”, – зазначив Гамалій.

За інформацією АТ “Хмельницькобленерго”, погодні умови не поліпшуються, ожеледь продовжує утворюватися, за ніч кількість пошкоджень повітряних ліній зросла.

“У ніч, з п’ятниці на суботу, енергетикам додалося роботи. Внаслідок намерзання ожеледі на повітряних лініях, падіння гілок та дерев – кількість аварійних пошкоджень ліній значно зросла. Найбільше пошкоджень сталося у Городоцькому, Деражнянському, Дунаєвецькому, Ярмолинецькому, Волочиському, Старокостянтинівському, Старосинявському районах електричних мереж та у Хмельницькій територіальній громаді”, – зазначають в обленерго.

Додають, що бригади уже здійснюють аварійно-відновлювальні роботи та працюватимуть всі вихідні, залучаючи додатковий персонал та техніку.

Також звертають увагу, що у графіку погодинних відключень можливі похибки і просять сатавитись до цього із розумінням.

Будь ласка, поставтеся з розуміння до можливих похибок дотримання графіка погодинних відключень та аварійних відключень, спричинених ожеледдю. Бригади роблять все можливе для найшвидшого відновлення розподілу електричної енергії”, – звертаються до споживачів в обленерго.

Нагадаємо, шляховики Хмельниччини попередили про небезпеку падіння дерев на проїжджу частину доріг через негоду. 

(Фото АТ “Хмельницькобленерго”)

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм