Церкву московського патріархату в Хмельницькому позбавили права користуватися землею

Духовність

Депутати Хмельницької міськради на сьогоднішньому засіданні сесії позбавили церкву УПЦ (московського патріархату), що в мікрорайоні Озерна, права користуватися земельною ділянкою. Бо там уже проводять самовільне будівництво. Таке рішення в обласному центрі ухвалюють вперше, але планують продовжити відповідну практику на наступних сесіях.

Про це повідомив міський голова Олександр Симчишин.

Нагадаємо, йдеться про 2 гектари землі, що на вулиці Панаса Мирного, 16/1. Цю ділянку рішенням сесії Хмельницької міської ради у 2012 році надано в постійне користування релігійній громаді УПЦ Святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії під будівництво храму, духовно-просвітительських будівель, парафіяльного будинку, господарських будівель та влаштування парку. Наразі тут тривають будівельні роботи.

​“Це земельна ділянка, яка вже була на слуху. Її відводили більше десяти років тому. Там не було ніяких будівель, але останнім часом московська церква вирішила, що можна без будь-яких дозвільних документів проводити самочинне будівництво. При чому, пошкодивши ґрунти без відповідних дозволів”, – сказав Олександр Симчишин.

За його словами, після цього будуть вчинятися певні дії зі звільнення ділянки, але вже в судовому порядку.

​“За аналогією ми плануємо далі на сесії виносити проєкти рішення про припинення права користування землями інших церков московського патріархату, тому що вбачаємо в їхньому існуванні загрозу для безпеки України і для безпеки кожного з нас”, – додав мер.

На земельній ділянці релігійна громада почала самочинне будівництво

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм