День Хмельницького відзначають під гаслом “Все – для Перемоги” (ФОТО)

Суспільство

Сьогодні, 24 вересня, Хмельницький відзначає 591-у річницю. Звісно ж, через війну не буде традиційних для хмельничан та гостей міста масштабних святкових дійств. Проте в цей день запланована патріотична програма заходів під гаслом “Все – для Перемоги”.

Готуватися до Дня міста почали ще напередодні увечері. Центральна вулиця Проскурівська засвітилася синьо-жовтими кольорами у вечірніх ліхтарях.

​“Хмельницький шанує і пам’ятає Героїв!”, – зазначив у соцмережах заступник міського голови Микола Ваврищук.

А вже вранці сьогодні містяни, представники влади, силових структур, активісти поклали квіти до пам’ятника Богдану Хмельницькому, стели пам’яті Героїв Небесної Сотні та Героїв неоголошеної війни та до пам’ятника Героям Небесній Сотні.

Далі заходи продовжилися ранковою спільною міжконфесійною молитвою біля пам’ятника “Ангел Скорботи”, присвяченою усім, хто віддав життя за майбутнє України, за рідний Хмельницький.

У центральній частині міста розгорнуто тематичні виставки та інсталяції, на Проскурівській проходить благодійний ярмарок, містом заплановані благодійні екскурсії.

Також о 16 годині на майдані біля кінотеатру ім. Т.Шевченка відбудеться акція на підтримку українців в окупації “Міста Героїв”.

О 15 та 17 годині біля ТЦ “Дитячий світ” з благодійними концертами виступлять оркестр поліції Хмельницької області та хмельницькі виконавці Сергій Присяжний, Андрій Журба, “Stanza”, “Motor”rolla”.

(Фото зі сторінок Миколи Ваврищука та Хмельницької ОВА)

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм