До музею на Хмельниччині передали особисті речі митрополита Володимира

Духовність

Деражнянський міський історичний музей поповнився новими експонатами. Представники духовенства передали особисті речі та митрополичий одяг митрополита Володимира.

Про це повідомив міський голова Андрій Ковпак. За його словами, учора з нагоди цієї події в Деражню завітали єпископ Хмельницький і Кам‘янець-Подільський Павло, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр та екзарх Вселенського патріарха у Києві Михаїл.

Ще один важливий день записаний в історію нашого міста. Деражнянський міський історичний музей отримав із рук митрополита Олександра безцінний подарунок – особисті речі та митрополичий одяг блаженнішого митрополита Володимира, нашого видатного земляка”, – написав Андрій Ковпак на своїй Фейсбук-сторінці.

Він додав, що разом помолилися про мир та перемогу України у Соборі славних і всехвальних 12-ти апостолів ПЦУ та відвідали новозбудовану каплицю на території нашої громади. 

Зауважимо, митрополит Володимир (за паспортом Віктор Сабодан) родом зі села Марківці Летичівського району. З 1992 по 2014 роки – митрополит Київський і всієї України УПЦ (МП).

Нагадаємо, до музею у Шепетівці “холодноярівець” передав трофейні речі російських окупантів. 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм