Доступ лише вакцинованим або з тестом ПЛР: Хмельниччина посилює карантин з 23 жовтня

Здоров‘я

Захворюваність коронавірусом на Хмельниччині викликає серйозне занепокоєння. В області збільшується кількість госпіталізованих, в тому числі – кисневозалежних. Виникає напружена ситуація із постачанням кисню до лікувальних закладів, повідомляють в ОДА.

Враховуючи таку ситуацію, учора ввечері, 20 жовтня, відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Відтак, ухвалено рішення зі суботи, 23 жовтня, запровадити у Хмельницькій області додаткові карантинні обмеження.

Виключно за наявності у суб’єктів господарювання і їх працівників, організаторів негативного результату тестування ПЛР, яке проведено не більш як за 72 години, або документа, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 хоча б однією дозою вакцини (жовті сертифікати) працюватимуть:
– продовольчі та непродовольчі ринки з розрахунку – 1 людина на 10 квадратних метрів;
– заклади торгівлі (продовольчі та непродовольчі, кіоски, магазини, супермаркети, гіпермаркети) за умов розрахунку – 1 людина на 10 квадратних метрів, дотримання соціальної дистанції не менше 2-х метрів;
– заклади сфери послуг (перукарні, салони краси);
– заклади розміщення (готелі, хостели);
– суб’єкти господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо) із наповненістю закладу на 50 %, з розрахунку не більше 4-х осіб за столиком та дотримання відстані 2-х метрів між столиками;
– спортивні зали, фітнес-центри, басейни;
– заклади культури, кінотеатри;
– всі масові (розважальні, спортивні, соціальні, рекламні та інші) заходи.

Роботу закладів громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень, визначено з 06:00 до 23:00.

Комісія рекомендувала органам місцевого самоврядування розглянути питання про продовження канікул або проведення дистанційного навчання в закладах освіти з 25 жовтня.

Крім того, поліцейським, представникам Держпродспоживслужби та Укртрансбезпеки, керівникам громад доручено посилити контроль за виконанням протиепідемічних вимог в громадських місцях, при пасажирських перевезеннях.

З повним текстом протоколу комісії ТЕБ і НС можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, у двох містах Хмельниччини ввели карантинні обмеження, притаманні «червоній» зоні епіднебезпеки. 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм