Доступність укриттів на Хмельниччині негайно перевірять: куди звертатись у разі порушень

Надзвичайні події

Хмельницька обласна військова адміністрація почала негайну перевірку доступності укриттів на території області. Підставою такого рішення стала сьогоднішня трагічна подія в Києві, коли під час повітряної тривоги внаслідок ворожої атаки люди не змогли потрапити до укриття.

Про це повідомив перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін.

Наголошую, під час повітряної тривоги жителям області має бути забезпечено безперешкодний та цілодобовий доступ до усіх визначених укриттів. Бережіть себе. У разі оголошення повітряної тривоги, одразу прямуйте до укриття!”, – звернувся Тюрін до мешканців Хмельниччини.

Він закликав у разі виявлення випадків порушення цих вимог повідомляти на номер телефону (+380382) 76-21-34 або 102.

Відомо, що у ніч на 1 червня внаслідок удару ворожими ракетами в Деснянському районі столиці біля місцевої поліклініки загинули 33-річна жінка, 34-річна жінка та її 9-річна донька. Разом з іншими людьми вони намагалися потрапити в укриття, розташоване в цьому медзакладі. За словами чоловіка однієї із загиблих жінок, сховище було зачинене, а люди марно стукали та шукали можливості його відкрити.

За фактом залишення у небезпеці, що спричинило тяжкі наслідки, відкрито кримінальне провадження.

Сьогодні ж на засіданні уряду надано доручення усім ОВА розглянути питання забезпечення цілодобового доступу населення до укриттів, визначення конкретних відповідальних осіб.

Напрацюємо зміни до законодавства для посилення кримінальної відповідальності щодо тих, хто своєю недбалістю наражає дітей та дорослих на смертельну небезпеку. Покарання буде суворим, щоб такі кричущі випадки більше не повторилися”, – сказав на засіданні Прем`єр-міністр Денис Шмигаль.

Нагадаємо, подібний випадок зі сховищем, але, на щастя, без трагічних наслідків, стався нещодавно і в Хмельницькому. Під час нічної повітряної тривоги 9 березня хмельничани намагались потрапити до укриття, розташованого в палаці творчості дітей та юнацтва у середмісті. Проте їх не впустив охоронець, зіславшись на заборону директора.

Слідчі дії біля приміщення столичної поліклініки, де загинули люди (фото kyiv.npu.gov.ua)

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм