Факти недбалого батьківства виявлено на Ізяславщині (ФОТО)

Суспільство

Днями поліцейські Ізяславщини спільно із представниками місцевої влади перевіряли умови проживання дітей в окремих громадах. Відтак виявили факти недбалого ставлення до виконання батьками своїх обов’язків.

Працівники відділення поліцейської діяльності №2  Шепетівського райуправління поліції провели рейд «Сім’я» спільно зі службою у справах дітей та Центром надання соціальних послуг Ізяславської міської ради. Навідалися в села Білеве та Припутні.

«Під час рейду перевірили умови проживання та забезпечення прав дітей у 5 сім’ях, в яких виховується 16 дітей, у тому числі сім’ю, що перебуває у складних життєвих обставинах», – розповіли в РУП.

Особливу увагу, кажуть, приділили профілактичній роботі з  батьками щодо відповідального ставлення до виховання, навчання та утримання неповнолітніх. З’ясували, що у двох сім’ях ігнорують ці обов’язки.
А діти, як видно зі світлин поліцейських, зростають в умовах, далеко від затишних.

«За результатами рейду склали відповідні акти та ініціювали притягнення до адміністративної відповідальності двох матерів за невиконання батьківських обов’язків», – зазначили в рауправлінні поліції.

Додали, що за недбале батьківство загрожує й кримінальна відповідальність.

Як повідомляв «ХМ-ІНСАЙД», у Шепетівці на матір неповнолітнього, який ночував на горищі через байдужість рідної людини, складено адміністративні матеріали. 

(Фото Шепетівського РУП) 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм