Хмельничанам радять запасатися водою щонайменше на три доби

Інфраструктура

Перебої з електрикою останніми днями у Хмельницькому спричиняють проблеми і з водопостачанням. Тому в “Хмельницькводоканалі” рекомендують споживачам мати вдома запас питної води, якого б вистачило щонайменше на 72 години. А частині містян, схоже, треба запастися вже сьогодні через аварію на водопроводі. 

Перш, ніж набирати воду в усі ємності поспіль, варто розрахувати норму споживання на сім’ю. На підприємстві радять користуватися загальноприйнятими стандартами на особу на добу:

  • для пиття – 3 літри;
  • для гігієнічних процедур – 4 літри;
  • туалет, миття рук, душ, інші гігієнічні процедури – 15-25 літрів;
  • для догляду за домашніми тваринами — ситуативно.

Ємності для зберігання води краще використовувати прозорі, або ж із харчового пластику чи нержавіючого заліза. Зберігати воду подалі від світла і будь-яких хімічних джерел забруднення, бажано — в приміщеннях (взимку вода може замерзнути). Питна вода може бути придатною упродовж декількох днів, опісля її треба кип’ятити, а технічна може зберігатися й декілька тижнів.

Нагадаємо, у Хмельницькому визначили 26 локацій для видачі води у разі надзвичайної ситуації. 

Сьогодні хмельничанам, які проживають по вулицях Кам’янецька і Сковороди (в районі пам’ятника танку), уже призупинено водопостачання. Там стався порив на водопроводі. На його ліквідацію, як повідомили в “Хмельницькводоканалі”, виїхала аварійна служба. Ремонтні роботи планують завершити орієнтовно о 15 годині.

На розі Кам`янецької і Сковороди прорвало водопровід (фото Ната Нік)

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм