Хмельничанина засуджено за спробу підкупу поліцейських

Кримінал

Аби уникнути адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, мешканець м. Хмельницький  запропонував неправомірну вигоду патрульним поліцейським.

За результатами досудового розслідування, проведеного за процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури слідчими Хмельницького відділу ГУНП в області, встановлено, що у липні цього року патрульними зафіксовано, як 60-річний хмельничанин в подвір’ї одного із житлових будинків керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

«Пройти огляд на стан сп’яніння водій відмовився, а працівникам поліції запропонував неправомірну вигоду в розмірі 500 доларів США», – зазначили у пресслужбі обласної прокуратури.

На попередження про кримінальну відповідальність за такі дії чоловік не реагував та продовжував наполегливо пропонувати кошти поліцейським.

Зрештою, його визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення за  ч. 1 ст. 130 КУпАП, з накладенням штрафу в розмірі 10 тисяч 200 гривень та позбавленням права керування транспортними засобами на 1 рік, а також у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду за невчинення нею дій з використанням наданого їй службового становища).

За інформацією прокуратури, засудженому, який повністю визнав свою вину у вчиненні злочину, призначено покарання у виді 17 тисяч гривень штрафу, а кошти наданої неправомірної вигоди конфісковано в дохід держави.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм