Хмельниччина мистецькою акцією подякувала Польщі за підтримку

Культура

З мистецькою акцією “Україна дякує!” Польщу відвідала директорка Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва – комунального закладу обласної ради Майя Онищук. Мета візиту – продемонструвати багатогранне українське мистецтво, познайомити глядачів з українською культурою задля підтримки українців та подякувати дружньому польському народові за допомогу.

Про це повідомили у пресслужбі Хмельницької обласної ради.

Зазначається, що скрипалька з концертами відвідала міста Вроцлав, Блонь, Рачьонзж, Валч та інші. Від імені керівництва облради й мешканців краю подякувала громадянам, волонтерам та офіційним особам дружньої Польщі за гуманітарну допомогу, яка неодноразово надходила на Хмельниччину для потреб переселенців, військових та жителів тих міст, що потерпають від російської агресії.

Окрім гуманітарної, Майя Онищук виконала й літературно-просвітницьку місію, передавши бібліотеці центрального вокзалу міста Вроцлав книгу-казку української письменниці та поетеси жительки Хмельниччини Оксани Радушинської. Відтепер з книгою “Про Царицю Громовицю і Кропив`яного Короля” будуть знайомі маленькі читачі й за межами України”, – інформують в облраді.

Та додають, що на запрошення поляків планується ще один такий візит до міст Краків, Варшава, Любин та Рибник.

Нагадаємо, на Хмельниччину надійшов черговий гумвантаж із Польщі.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм