Хмельницька облрада передала в “приватні руки” понад 3 тисячі га лісу

Екологія

Приватному підприємству передано в користування на 15 років майже три з половиною тисячі гектарів мисливських угідь на території Хмельницького району. Таке рішення ухвалили депутати на сесії Хмельницької обласної ради сьогодні, 21 вересня.

Йдеться про передачу приватному підприємству “Софтон” для ведення мисливського господарства 3 451,6 гектара держлісфонду строком до кінця 2037 року. З цієї площі 535,2 гектара розташовані на території Пархомівського лісництва (Хмельницьке лісомисливське господарство) та  2 916,4 гектара – у Сковородецькому лісництві (Старокостянтинівський лісгосп). Згоду на це, згідно з додатками до рішення, надано Хмельницьким обласним управлінням лісового та мисливського господарства.

Цим же рішенням Хмельницькій обласній організації Українського товариства мисливців та рибалок припинено право користування зазначеними мисливськими угіддями в Пархомівському лісництві у зв’язку з добровільною відмовою.

Згідно з інформацією аналітичної платформи YouControl, ПП “Софтон” зареєстроване у місті Хмельницький та  належить Миколі Долінському. Він же є співзасновником обслуговуючого кооперативу “Дендропарк” та засновником і керівником ТОВ “Будінтеркомплект”, яке спеціалізується на будівництві доріг і автострад.

Основним видом діяльності ПП “Софтон” вказана оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням.

Нагадаємо, раніше на сесії було ухвалено рішення щодо звільнення керівників декількох комунальних закладів

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм