Хмельницька релігійна громада в Ружичній покидає московський патріархат: священник проти

Культура

Релігійна громада Свято-Успенського храму, що в мікрорайоні Ружична у місті Хмельницький, вирішила перейти з підпорядкування московського патріархату та приєднатися до Православної Церкви України.

Збори громади мікрорайону відбулися учора, 14 травня, на території місцевої школи. На заході були присутні голова районної ради Олександр Чорнієвич, а також депутат міської ради Словян Воронецький, керівник акціонерного товариства “Проскурів” Іван Рудик, представники духовенства ПЦУ.

Хмельничани одноголосно, спочатку шляхом підіймання рук, а потім підписами, підтримали ухвалення статуту релігійної громади у новій редакції, обрали парафіяльну раду та ревізійну комісію. Настоятелем храму призначили протоієрея Петра Леська.

Опісля вирушили до Свято-Успенського храму, аби опломбувати його і замінити замки. Проте всіх бажаючих мешканців мікрорайону на територію культової споруди не впустили. До натовпу вийшов священник УПЦ МП, якого на зборах не було, та окремі хмельничани на його підтримку. Він заперечив перехід до ПЦУ і намагався переконати, що храм функціонує на законних підставах. За порядком слідкували правоохоронці.

Відтак, до храму вдалося увійти лише голові райради, начальникові Хмельницького райуправління поліції та ще декільком представникам ініціативної групи.

Як зазначив Олександр Чорнієвич, влада з поліцією зафіксували все, що знаходиться у храмі, і надалі для остаточного переходу релігійної організації до ПЦУ потрібна реєстрація статуту у Хмельницькій обласній державній (військовій) адміністрації.

(Фото зі сторінки Facebook Олександра Чорнієвича).

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм