Хмельницькі медики отримали для немовлят обладнання від благодійників

Здоров‘я

Хмельницька міська дитяча лікарня отримала днями дороговартісне обладнання від благодійників. Завдяки йому новонародженим надаватимуть допомогу та догляд найвищого європейського рівня.

Про це повідомила директорка лікарні Наталія Зимак-Закутня.

За її словами, відділення реанімації новонароджених та відділення для передчасно народжених дітей отримали по одній відкритій реанімаційній системі Babytherm (Drager) німецького виробництва. Це система обігріву новонароджених для інтенсивного ведення недоношених і повністю доношених новонароджених немовлят.

Такі реанімаційні місця задають новий стандарт систем виходжування немовлят, не тільки створюючи оптимальне температурне середовище, а й зберігаючи зручність використання для персоналу і максимальні можливості для догляду за новонародженими”, – сказала керівниця закладу.

Зокрема йдеться про:

  • 6 апаратів для лікування ран негативним тиском XLR8+ від Благодійної організації “Дім Дональда Макдональд в Україні”;
  • апарат ШВЛ для новонароджених дітей Carescape R860 NEO від Благодійної організації “LCLC – Lithuanian City of London Club – Londono Sičio Lietuvių Klubas”;
  • 2 відкритих реанімаційних системи Babytherm 8010 від Фонду розвитку кардіохірургії AACHEN ім. проф. Збігнева Релігі.

Наталія Зимак-Закутня зауважує, що цей Фонд вже не вперше надає гуманітарну допомогу закладам охорони здоров’я України, в тому числі й Хмельницькій міській дитячій лікарні.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм