Хмельницькі поліцейські на Харківщині допомагають місцевим гуманітаркою

Суспільство

Хмельницькі поліцейські стали одними із тих, кому в числі перших довірили важливу місію – навести лад та повернути правопорядок у щойно звільнені від окупантів населені пункти Харківщини.

Окрім допомоги місцевим правоохоронцям у забезпеченні правопорядку та безпеки, працівники поліції Хмельниччини ще й частково виконують різні гуманітарні функції.

“Розуміючи, що там, куди їм належало їхати у відрядження, ситуація наближена до гуманітарної катастрофи, оскільки люди кілька місяців жили без світла, води, доступу до ліків та продуктів харчування, поліцейські перед виїздом запаслися продуктовими наборами та найнеобхіднішими ліками”, – повідомили в обласній поліції.

Заступник начальника ГУНП в Хмельницькій області Валентин Білянський, який цього разу очолив зведений загін під час відрядження у Харківську область, розповідає, що кожен виїзд на чергування розпочинається з комплектації службового автомобіля не лише необхідним озброєнням та засобами захисту, а й медикаментами та продуктами харчування.

Працівники поліції здійснюють обхід помешкань, вивчаючи нагальні потреби місцевого населення, і разом з тим роздають продуктові набори тим, хто найбільше цього потребує”, – додають правоохоронці.

Коли ж запаси необхідного закінчуються, колеги з Хмельниччини доставляють до місця дислокації черговий вантаж з допомогою.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм