Хотів «відкупитись» за нетверезе водіння: кам’янчанин отримав вирок

Кримінал

На Кам’янеччині до 4 років ув’язнення засудили місцевого жителя, який намагався уникнути покарання за нетверезе кермування. Про це повідомили в обласній поліції.

Подія сталася, у лютому 2021 року працівники Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ, слідчого відділу Кам’янець-Подільського районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області задокументували факт надання неправомірної вигоди працівнику поліції.

«Місцевий житель намагався уникнути адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння і вирішив підкупити заступника начальника відділення №1 Кам’янець-Подільського районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області, запропонувавши йому 7 000 гривень», – додали у поліції Хмельницької області.

Поліцейський одразу після отримання такої пропозиції повідомив про це своє керівництво. 24 лютого після передачі неправомірної вигоди правоохоронцю горе-водія затримали.

«Спочатку матеріали кримінального провадження за ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України розглядав Новоушицький районний суд. Він визнав кам’янчанина винним і присудив йому 25 500 гривень штрафу. Сторона обвинувачення не погодилась із цим рішенням і подала апеляцію», – повідомили деталі справи у поліції.

Апеляційний суд Хмельницької області скасував рішення суду першої інстанції і ухвалив новий вирок — 4 роки позбавлення волі.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм