Катували праскою і пограбували: на Хмельниччині засуджено двох розбійників

На Хмельниччині засуджено розбійників, які напали на знайомого з розпеченою праскою. Під час застілля двоє раніше судимих почали вимагати в потерпілого гроші, а коли той відмовив – перейшли до насилля. За скоєне вони отримали 8 і 7 з половиною років ув’язнення.

Нагадаємо, події відбувалися у грудні минулого року в селищі Понінка, що на Полонщині. До поліції звернувся місцевий мешканець і повідомив, що двоє його знайомих напали на нього та пограбували.

Як встановили поліцейські, раніше судимі місцеві жителі віком 28 та 33 років після розпиття спиртного в помешканні потерпілого напали на господаря будинку, завдали йому тілесних ушкоджень розпеченою праскою та викрали у нього телевізор, мобільний телефон, банківську картку, а також паспорт. Після скоєного зловмисники зникли у невідомому напрямку”. – розповіли в поліції Хмельниччини.

Нападників знайшли і затримали, а під час обшуку в квартирі одного з них поліцейські виявили викрадене майно.

Нещодавно Полонський районний суд завершив розгляд матеріалів кримінального провадження і визнав чоловіків винними за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) та ч.ч. 1, 3 ст. 357 (викрадення офіційного документу та незаконне заволодіння паспортом громадянина України). Їм призначили 7 з половиною та 8 років ув’язнення.

Проте засуджені не погодились із таким покаранням і намагались оскаржити його в апеляції. Але Хмельницький апеляційний суд залишив вирок без змін.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм