Колишнього сільського голову з Теофіпольщини підозрюють у земельних махінаціях

Кримінал

Сьогодні, 8 квітня, слідчі Хмельницького районного управління поліції за процесуального керівництва Волочиської окружної прокуратури повідомили про підозру колишньому голові одного із сіл на Теофіпольщині. 

Чоловік підозрюється у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 (замах на розтрату чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Як зазначили в пресслужбі обласної прокуратури, посадовець підробив рішення сесії сільради про надання у власність дев’ятьом громадянам по 2 гектари землі, розташованої на території колишнього Теофіпольського району. Загальна їх вартість становила майже 700 тисяч гривень.

«Насправді на сесії такі питання навіть не обговорювались. Але згодом підроблені рішення сільської ради були використані для реєстрації права приватної власності на землі, однак спробу неправомірного відчуження ділянок зупинили правоохоронці, а на землі наклали арешт», – сказав керівник окружної прокуратури Сергій Стецюк.

Наразі вирішується питання про обрання колишньому посадовцю запобіжного заходу.

 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм