«Ковідні» лікарні Хмельницького продовжують забезпечувати киснем

Здоров‘я

У Хмельницькій міській раді відзвітували про ситуацію із забезпеченням киснем медзакладів, які надають допомогу хворим із COVID-19.

Зокрема, від березня лікарні міста отримали 13 нових апаратів ШВЛ, 119 кисневих концентраторів (26 придбали за останній тиждень) і 110 стаціонарних точок подачі кисню.

«З самого початку пандемії ми розуміли, що треба забезпечувати медичні заклади киснем. Він не лікує, але дає час медикам, він рятує життя. Наразі в процесі – придбання ще 15 концентраторів і створення ще 211 кисневих стаціонарних точок», – розповів міський голова Олександр Симчишин.

По медичних закладах міста ситуація виглядає так:

Хмельницька міська лікарня

На березень 2020-го тут було 8 апаратів ШВЛ, 2 кисневих концентратори і стаціонарні кисневі точки.

За час пандемії придбано ще 6 ШВЛ, 33 концентратори і забезпечено вже 189 стаціонарних кисневих точок. Очікується доставка ще 15 кисневих концентраторів. Паралельно буде створено ще 150 стаціонарних точок в іншому приміщенні міської лікарні.

Хмельницька інфекційна лікарня

Вісім місяців тому тут було 7 апаратів ШВЛ, 6 кисневих концентраторів, 15 стаціонарних точок подачі кисню.

За час пандемії заклад отримав 6 ШВЛ, 69 кисневих концентраторів (з них 23 – завдяки благодійникам і меценатам). Додано ще 34 стаціонарних точки подачі кисню. Завершується підключення ще 61 стаціонарної точки, буде встановлено сучасний кріоциліндр. Також проплачено аванс на великий кисневий концентратор на понад 40 точок.

Хмельницький міський перинатальний центр

Отримав 1 апарат ШВЛ (загалом є 8 штук), 1 кисневий концентратор, додалося 8 стаціонарних точок подачі кисню. В закладі – 41 киснева точка.


Станом на вечір минулоі доби, у Хмельницькій міській лікарні перебувало  86 пацієнтів із підтвердженим COVID-19 та 25 осіб із підозрою, в інфекційній лікарні – 114 хворих та 12 з підозрою, в перинатальному центрі – 12 хворих та 1 жінка із підозрою на коронавірус.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм