Матір двох загиблих воїнів із Шепетівщини отримала посмертні ордени синів

Суспільство

Президент Володимир Зеленський відзначив державними нагородами двох братів Погорільчуків із Шепетівщини, які загинули в боях за Україну. Посмертні нагороди синів-захисників отримала 13 травня їх матір. Про це повідомив начальник Шепетівської РВА Олексій Глушаков.

Згідно з указами, за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджено:

  • Погорільчука Олександра, старшого солдата – орденом «За мужність» III ступеня, орденом «За мужність» II ступеня (посмертно),
  • Погорільчука Віталія, старшого солдата – орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Також вручений нагрудний знак «За зразкову службу», яким був нагороджений Олександр Погорільчук.

Нагороди передали начальник адміністрації Олексій Глушаков разом із начальником Шепетівського районного терцентру комплектування та соціальної підтримки Сергієм Царуком. На вручення зібралися й мешканці Голики Славутської територіальної громади, звідки родом полеглі воїни.

Хоч жодні ордени не зможуть вгамувати біль матері, яка втратила у цій війні обох своїх синів, проте ці найвищі державні нагороди слугуватимуть згадкою про їх подвиг, героїзм та відданість своїй державі. Вічна слава і шана загиблим Воїнам-героям, які віддали своє життя за Україну!”, – зазначили в райадміністрації.

Нагадаємо, старший брат Олександр служив старшим бойовим медиком десантно-штурмового батальйону. Героїчно загинув 17 липня 2022-го в бою на Донеччині. Йому було 26 років.

Молодший Віталій мав спеціальність механіка з ремонту двигунів та автомобілів. У складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади до повномасштабної війни успішно виконував бойові завдання у зоні ООС. 26 лютого під час обстрілів вивозив поранених побратимів з поля бою неподалік Шилової Балки на Херсонщині. Ворожий Су-25 влучив у БТР-80. Старший солдат Погорільчук отримав поранення, несумісні із життям. Йому було 22 роки.

Похоронили братів Погорільчуків у рідному селі.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм