Медобладнання з Німеччини передано в Хмельницьку обласну лікарню

Здоров‘я

Днями видання ХМ-ІНСАЙД повідомляло про дороговартісне медичне обладнання, яке надійшло з Німеччини до гуманітарного штабу Хмельницької обласної ради. Понад пів сотні одиниць устаткування розподілено між сімома лікарняними закладами. Один із медзакладів – Хмельницька обласна лікарня — вже отримав устаткування благодійників і використовує в роботі з пацієнтами.

За інформацією обласної ради, йдеться про чотири анестезійні апарати, коагулятор, рентген апарат та дефібрилятор. Аби переконатися у необхідності цього медобладнання для обласної лікарні, ознайомитися зі встановленням устаткування у відділеннях, поспілкуватися із пацієнтами — комунальний заклад особисто відвідала голова облради Віолета Лабазюк.

За словами директора лікарні Якова Цуглевича, надане обладнання є вкрай потрібне. Зокрема, коагулятор підвищить рівень надання медичних послуг у відділенні екстреної і невідкладної допомоги, де спеціалізована і високоспеціалізована допомога сконцентрована в одному місці.

Наразі, каже медик, надходження хворих з критичними станами тут збільшився за рахунок  внутрішньо переміщених осіб та військовослужбовців.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм