Мешканці двох громад на Хмельниччині попрощалися із загиблими захисниками

Суспільство

Сьогодні, 15 березня, в останню путь провели ще двох військових з Хмельницької області, які героїчно загинули, захищаючи нашу країну від рашистської нечисті.

Жителі Сатанівської громади на колінах уздовж дороги зустрічали свого захисника – Володимира Савчишина. Як повідомляє видання «Городок.City», 33-річний військовий служив в Очакові, був командиром катера. У 2020-2021 роках брав участь в ООС на Донеччині. Був чудовим чоловіком та батьком. Загинув у перший день війни, 24 лютого, внаслідок ворожого авіаудару по території Очаківського військового порту. Нагороджений посмертно орденом «За мужність» III ступеня.

Новоушицька громада віддала шану командиру взводу 27-річному Антону Геваку (позивний «Перун»). Про загибель захисника повідомила його колега по службі Ярина Чорногуз. Військова написала, що Антон в армії з 18 років. Пройшов шлях від солдата-строковика до старшого лейтенанта. У 2014 році був на контракті розвідником у 8-му полку ССО, далі – старшим лейтенантом 140-го Окремого розвідувального батальйону командування морської піхоти. Загинув 5 березня у бою з танковою колоною російських окупантів на напрямку Маріуполя, підбивши танк противника.

Нагадаємо, напередодні в Хмельницькому поховали восьмого військового, полеглого в боях із російським агресором.

Вічна пам‘ять і слава нашим Героям!

(Фото Наталії Попович, зі сторінок Ярини Чорногуз та Новоушицької селищної ради)

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм