Міграційники Хмельниччини виявили чергового нелегала-росіянина

Суспільство

Напередодні, 1 лютого, працівники управління Державної міграційної служби в Хмельницькій області спільно із правоохоронцями виявили  громадянина Російської Федерації,  який перевищив термін перебування на території України та перейшов на нелегальне становище.

За інформацією пресслужби відомства, іноземця притягнено до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.203 КУпАП та накладено 1700 гривень штрафу.

«Окрім того, на підставі ст.26 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» прийнято рішення щодо примусового повернення його до країни походження у місячний термін», – йдеться в повідомленні.

Декількома днями раніше за межі держави видворено ще одного громадянина Російської Федерації, який 14 років відбував у Шепетівській виправній колонії  №98 покарання за умисне вбивство.

«Ще 15 грудня минулого року він звільнився із в’язниці і не мав жодних законних підстав для подальшого перебування на українській території. Незважаючи на те, що працівники Шепетівського райвідділу міграційної служби притягнули цього росіянина до адмінвідповідальності, він не залишив територію держави вчасно та ухилився від виїзду після завершення терміну перебування», – зазначають в управлінні ДМС.

Тож міграційники звернулися до суду із позовом про примусове його видворення, а відтак за рішенням суду 29 січня правопорушника  було відправлено до країни походження через міжнародний пункт пропуску «Cеньківка» з подальшою забороною в’їзду в Україну строком на 5 років.

Нагадаємо, торік на Хмельниччині понад 1 000 іноземців отримали біометричні посвідки.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм