На «червоній» Хмельниччині дозволили пасажирські перевезення

Суспільство

Напередодні, 15 квітня, відбулося позачергове засідання Хмельницької обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

За словами першого заступника голови комісії Сергія Тюріна, ситуація з захворюваністю на коронавірус в «червоній» Хмельниччині залишається напруженою, тож необхідно забезпечити дієвий контроль за дотриманням суворих карантинних вимог.

При цьому посадовець повідомив, що від мешканців області надходять численні звернення й скарги на нелегальні пасажирські перевезення, складнощі з доїздом працівників критичної інфраструктури до роботи.

Тому, комісія з питань ТЕБ і НС вирішила дозволити з понеділка, 19 квітня, здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом, зокрема перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, в електричному, залізничному транспорті, у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному сполученні, але за умови пасажирів у кількості, не більшій, ніж місць для сидіння. Також перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв масками чи респіраторами і контролює дотримання таких вимог пасажирами.

Водночас, комісія заборонила приймання відвідувачів в закладах розважальної діяльності, у тому числі атракціонів і тематичних парків, а також організацію інших видів відпочинку та розваг.

Доручила:
– органам місцевого самоврядування із залученням ДСНС забезпечити проведення дезінфекції місць масового перебування людей;
– ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» з метою здійснення контролю за особами, які перебувають на самоізоляції, інформувати поліцію про місце їх перебування;
– ГУ Нацполіції в області спільно з Управлінням патрульної поліції, в/ч – 3053 Нацгвардії та ГУ ДСНС в області створити групи патрулювання для контролю за виконанням дотримання епідемічних заходів суб’єктами господарювання та громадянами на самоізоляції;

Крім того, керівникам органів місцевого самоврядування доручено сприяти закладам охорони здоров’я у проведенні масової вакцинації  населення. Департамент соціального захисту населення ОДА спільно з керівниками інтернатних закладів з метою щеплення підопічних та працівників цих закладів має забезпечити транспортування мобільних бригад або компенсацію таких витрат.

Рішення комісії діятиме на період карантину. Повний текст протоколу  ТУТ.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм