На Хмельниччині ділки незаконно видобували і продавали вапняк, натомість купували нерухомість

Кримінал

У Хмельницькій області викрито факт незаконного видобування та реалізації корисних копалин загальнодержавного значення.

Про це повідомили в Головному слідчому управлінні Нацполіції.

Службові особи одного з підприємств без дозвільних документів видобували з кар’єру вапняк в особливо великих розмірах. У подальшому корисні копалини перероблювали у вапнякове борошно та продавали на території всієї України. 

«Правоохоронці провели санкціоновані обшуки у житлових, офісних та виробничих приміщеннях фігурантів. Вилучено документи щодо незаконного видобування, переробки та реалізації вапняку. Також слідчі виявили документи про придбання нерухомого майна за рахунок коштів, отриманих від незаконної діяльності», – йдеться в повідомленні Нацполіції.

Окрім того, вилучено комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які  містять інформацію про протиправну діяльність зловмисників.

Досудове розслідування проводиться за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209, ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України. За привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах, легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом у великому розмірі, а також незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення фігурантам загрожує до 12-ти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на Кам’янеччині розпочато розслідування за фактом незаконного видобутку вапняку

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм