На Хмельниччині дочасно профінансовано вже понад 567 млн грн пенсій

Економіка

Головне управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області розпочало фінансування пенсійних виплат раніше встановлених термінів. Станом на сьогодні, 3 березня, на такі цілі вже спрямовано 567,5 мільйона гривень, або 39,5% від загальної потреби.

Про це повідомили в пресслужбі Хмельницької обласної військової адміністрації.

Зазначається, що пенсіонерам силових структур кошти виплачені в повному обсязі ще 1 березня. Цивільним пенсіонерам, які отримують виплати на пошті, профінансовано за 4-10 березня, а тим, хто отримує пенсію в банківських установах, – за 4-9 березня.

«Потреба на виплату пенсій березня становить 1,4 мільярда гривень. Наразі поштові відділення та банківські установи профінансовано включно по 10 березня», – зазначили в ОВА.

Міністр фінансів Сергій Марченко наголосив на сьогоднішньому брифінгу, що пенсії, зарплати й соцвиплати будуть надходити українцям  вчасно та в повному обсязі. Але головний пріоритет – армія.

«Ми маємо достатньо ресурсу для фінансування наших захисників. Фінансова система України працює безперебійно та ефективно навіть в умовах військового часу. Перевиконання надходжень до держбюджету у лютому становить 24 мільярди», – сказав урядовець.

Нагадаємо, для безперебійного отримання мешканцями Хмельниччини пенсій та грошових допомог напрацьовано альтернативні способи виплати на час дії воєнного стану.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм