На Хмельниччині група закарпатців із битами влаштувала розбірки

Надзвичайні події

У неділю, 24 січня, в центрі Кам’янця-Подільського півтора десятка невідомих осіб із битами та металевими прутами  намагалися з‘ясувати між собою стосунки. Розбороняти дебоширів прибули майже 20 правоохоронців.

Подію, яка набула резонансу серед громадськості, прокоментували у Кам’янець-Подільському райуправлінні поліції.

Повідомили, що конфлікт між невідомими особами відбувся близько 19 години на Проспект Грушевського біля місцевого кафе.

«Після того, як звернення про інцидент надійшло на лінію «102», всі ближні наряди були негайно направлені на місце події. На відео, яке висвітлили в соцмережах громадяни, видно лише частину подій, які відбувались, тому дехто вбачає неналежне реагування поліції. На місце прибуло близько 20 працівників поліції та Національної гвардії, які припинили конфлікт», – йдеться в повідомленні.

(Скріншот відео)

Правоохоронці зауважили, що із заявами стосовно потерпілих внаслідок цієї ситуації ніхто з громадян до поліції не звертався.

«Осіб, які брали участь в конфлікті, встановлено. Це жителі Закарпаття, які тимчасово проживають в Кам’янці-Подільському», – зазначили поліцейські.

Додали, що відносно кваліфікації їхніх дій проводиться перевірка. І в разі встановлення складу правопорушення, винних буде притягнуто до відповідальності. А начальником Кам’янець-Подільського районного управління поліції ініційовано перевірку законності винаймання ними житла на території міста.

Натомість, кам’янчани в коментарях у соцмережах нарікають, що ці «представники етнічної національності» систематично дошкуляють їм та наводять жах:

«На них ніякої управи немає, мої діти бояться ходити по вулицях, бо мали неприємні інциденти з «ромами» як поодинці, так і з однолітками»

«Це дійсно так, дітвора вириває все з рук, плюється, агресивно себе веде, а старші спостерігають над картиною. Добре, що все закінчилось не трагічно. Бо якщо щось подібне станеться, тоді мешканці зроблять самосуд. Вже скільки люди писали щодо їх поведінки, реакції – нуль»

«Ці так званні жителі Закарпаття, тобто «роми», не дають спокійно ходити по вулицях рідного міста, і взнати би причину, чому тимчасово осіли в нашому місті. Їхнє свавілля уже усім поперек горла».

У поліції ж запевнили, що наразі спільно з міським головою прийнято рішення про посилення заходів щодо зміцнення публічної безпеки та правопорядку з метою уникнення та запобігання подібних ситуацій в подальшому.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм