На Хмельниччині лікарку підозрюють у “продажу” документів для виїзду призовників за кордон

Кримінал

Правоохоронці у Хмельницькій області викрили злочинну «схему», яку налагодила лікарка одного із медцентрів. Відповідно до «схеми» чоловіки, які підлягають мобілізації, за суму від 500 до 1 000 доларів США могли отримати фіктивні документи для безперешкодного виїзду за кордон, як таких, що виховують дитину з інвалідністю віком до 18 років.

За інформацією Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, вчора, 21 липня, оперативники затримали лікарку після отримання 400 доларів США – частини від обумовленої суми. Раніше поліцейські задокументували факт неправомірного одержання аналогічної суми. Загальна сума хабаря становить 800 доларів США за сприяння у прийнятті рішення щодо оформлення групи інвалідності для малолітньої дитини.

Як уточнюють в обласній прокуратурі, йдеться про дитячого лікаря-офтальмолога одного з медичних закладів Кам’янця-Подільського. За місцями проживання та роботи медпрацівника проведено обшуки.

Наразі лікарку затримали. Їй повідомлено про підозру за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГУ НП в області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР та Управління СБУ в області.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм