На Хмельниччині оштрафовано ще четверо водіїв автобусів

Суспільство

У постановах суддів Хмельницької області, винесених минулого тижня, йдеться про притягнення до адміністративної відповідальності у виді 17 тисяч гривень штрафу водіїв транспортних засобів, які всупереч вимогам постанови Кабінету Міністрів України №641 від 22.07.2020 вчинили правопорушення, передбачене ст.44-3 КУпАП – порушення правил щодо карантину людей.

Так, Дунаєвецький райсуд оштрафував водія автобуса «MERCEDES-BENZ», який 23 серпня у м. Дунаївці здійснював регулярне перевезення пасажирів за маршрутом «Хмельницький – Кам`янець-Подільський» №835 без засобів індивідуального захисту. При цьому сам кермувальник теж був без маски.

Цей же суд визнав винним у порушенні карантину водія автобуса «Scania», який 16 серпня у Дунаївцях перевозив пасажирів за маршрутом «Москва – Кам`янець-Подільський» без одягнутих засобів індивідуального захисту.

За таке ж порушення Летичівським райсудом до адмінвідповідальності притягнуто водія автобуса «Neoplan» №122. Він 21 серпня, рухаючись по автодорозі М-12, здійснював регулярне перевезення пасажирів без одягнутих захисних масок або распіраторів.

В Ізяславі районний суд оштрафував фізичну особу-підприємця, який 19 серпня на маршрутному автомобілі «MERCEDES-BENZ» перевозив 36 пасажирів при кількості 16 місць для сидіння, передбаченій технічною характеристикою транспортного засобу. Водій у суді пояснив, що дійсно перевозив 36 пасажирів, але це були «вагітні жінки та воїни АТО, і жодних шкідливих наслідків не настало, оскільки ніхто не захворів внаслідок допущеного правопорушення».

У Хмельницькому міськрайонному суді доведено вину в порушенні карантинних вимог водієм автобуса «Еталон». Чоловік 19 вересня перевозив пасажирів без вдягнутих захисних масок. До речі, цього водія раніше уже було притягнуто до відповідальності за ст. 44-3 КУпАП, але тоді суд обмежився усним зауваженням.

Нагадаємо, у Летичеві на водія автобуса накладено 17 тисяч гривень штрафу за пасажирів без маски, а на Білогірщині водій мікроавтобуса «Мерседес Спрінтер» заплатить таку ж суму за перевезення «стоячих» пасажирів.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм