На Хмельниччині покарали мисливця за незаконний відстріл лебедя

Надзвичайні події

Летичівський районний суд визнав мисливця винним у незаконному відстрілі лебедя шипуна під час відкриття сезону полювання на пернату дичину.

Нагадаємо, подія зі смертельно пораненим птахом, яка сталася ще 8 серпня на водоймі села Головчинці Летичівського району, завдяки зоозахисникам набула широкого суспільного розголосу. Працівники поліції Хмельниччини опитали близько 300 мисливців, які в той час перебували поблизу водойми. Особу стрільця встановили. Рушницю в нього тимчасово вилучили.

За матеріалами адміністративної справи, які надійшли до суду з ДП «Хмельницьке лісомисливське господарство», 8 cерпня 2020 року о 20.30 на території водно-болотних угідь військового товариства русла річки Південний Буг, між селами Головчинці і Ставниця Летичівського району, правопорушник здійснював полювання на пернату дичину та незаконно відстрелив одного лебедя шипуна.

Цим самим, згідно з постановою суду, він вчинив адміністративне правопорушення за ч. 2 ст. 85 КУпАП, завдавши шкоду довкіллю на суму 4000 гривень.

В судовому засіданні мисливець вину визнав, розкаявся та пояснив, що в той день, перебуваючи на річці у човні, побачив, як над ним пролітає крижень і зробив постріл. Однак сонце сідало і осліпило його, тож він не помітив, що поряд летить лебідь і дріб попав у цього птаха.

Вину мисливця доведено й показами шести свідків, і протоколом огляду вилученої вогнепальної гладкоствольної рушниці.

Враховуючи всі обставини справи, суд дійшов висновку, що на порушника слід накласти адміністративне стягнення в розмірі ближче до мінімальної межі санкції вказаної статті.

Відтак, мисливця за вчинене адміністративне правопорушення оштрафовано на 1190 гривень без конфіскації  незаконно добутого об`єкта тваринного світу  (лебедя шипуна), без конфіскації мисливської гладкоствольної рушниці та без позбавлення права полювання.

Окрім того, в інтересах держави з винного стягнуто 4000 гривень шкоди, завданої незаконним відстрілом лебедя.

Постанова суду набрала законної сили.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм