На Хмельниччині судитимуть обвинувачених у ДТП, в якій згоріло 4 людей

Кримінал

Сьогодні, 28 жовтня, слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Хмельницькій області скерували до суду обвинувальні акти стосовно обох чоловіків.

Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода сталася 15 травня цього року близько 7-ї години ранку на автодорозі «Житомир — Чернівці» поблизу с. Веселівка Хмельницького району.

Водій вантажного автомобіля «DAF» з причепом виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з вантажним мікроавтобусом «Мерседес Спринтер» та легковим автомобілем «Опель Комбо». Причіп вантажного автомобіля перекинувся, притиснувши «Мерседес Спринтер» і «Опель Комбо». В результаті зіткнення всі транспортні засоби зайнялися. Рятувальникам вдалося локалізувати пожежу, після чого слідчо-оперативна група змогла приступити до огляду місця події.

У ДТП загинуло четверо осіб.

У ході розслідування дорожньо-транспортної пригоди слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту встановили, що водій, який перебував за кермом вантажного автомобіля DAF, не мав права керувати транспортом такого класу. У чоловіка не було водійського посвідчення відповідної категорії, яке дозволяє керувати вантажними автомобілями з причепами. Відповідно, він не мав права сідати за кермо фури. За кермом мав би перебувати його родич, власник вантажівки, який у цей час їхав у якості пасажира, незаконно передавши управління автомобілем сторонній особі без необхідного документу.

Відтак, підозри було оголошено двом людям: водієві, який фактично перебував за кермом, — за ч. 3 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох осіб) та власникові вантажівки, який незаконно передав управління автомобілем, — за статтею 287 ККУ (допуск до керування транспортним засобом особи, яка не має права на керування транспортним засобом)

Сьогодні слідчі скерували обвинувальні акти стосовно двох чоловіків на розгляд суду. Згідно з санкціями статей безпосередньому водієві може загрожувати максимальне покарання до 10 років ув’язнення, а власнику вантажівки — до 5.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм