На Хмельниччині військовий пенсіонер визнав вину у колабораціонізмі

Кримінал

Відео, на якому військовий пенсіонер публічно заперечує здійснення збройної агресії РФ проти України під час спілкування із невстановленими особами, було розміщено 4 липня 2022 року в новинній стрічці одного з телеграм-каналів під назвою «Фанат Путіна у Хмельницькому».

Таку ж позицію щодо війни в Україні він висловив у магазині під час розмови з військовослужбовцями, свідками якої стали четверо ярмолинчан.

Під час досудового розслідування обвинувачений і прокурор уклали угоду про визнання винуватості у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111-1 КК України (Колабораційна діяльність). Сторони узгодили призначення покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю строком на 10 років”, – повідомили у Хмельницькому апеляційному суді.

Ярмолинецький районний суд затвердив угоду, визнав пенсіонера винним у скоєнні інкримінованого правопорушення та призначив узгоджене сторонами покарання – позбавлення права обіймати посади або займатись діяльністю в органах управління Збройних Сил України строком на 10 років.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм