На Хмельниччині встановлять автомати, які міняють пластик на корм для тварин

Суспільство

У регіоні стартував масштабний екологічний проект «Хмельниччина йде на чистоту!», в рамках якого у навчальних закладах планують встановити автомати, де можна буде обміняти пластикову пляшку на корм для тварин. 

Про це повідомили у пресслужбі обласної ради.

Йдеться про встановлення боксів пілотного проєкту «Япомога», спрямованого на покращення екологічних знань жителів Хмельниччини. І почнуть втілювати його в життя з Волочиської міської територіальної громади.

Зазначається, що ще до початку навчального року в трьох школах Волочиська (НВК, ЗОШ №1, ЗОШ №5) будуть встановлені «Япомогабокси» – сортувальні автомати,  де учні зможуть утилізувати пластикові пляшки.

«Отримані віртуальні кошти можна буде спрямувати на будівництво притулку для бездомних тварин або на допомогу місцевому центру соціальної реабілітації», – йдеться в інформації облради.

Перші такі «Япомогабокси» були встановлені у Києві ще минулого року. Принцип дії простий: викидаючи пластикову пляшку, люди самі зможуть вирішити, куди відправити віртуальні накопичені кошти. Відповідно, сміття буде не просто давати корм для тварин, але й робити для них багато чого корисного.

Бокси, що міняють пластик на корм для тварин (фото з Facebook «Япомога»)

 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм