На Хмельниччині за хабар судитимуть поліцейського

Кримінал

Правоохоронця затримали у серпні після передачі 250 доларів США, за які він запропонував знайомому посприяти в успішному складанні іспиту задля повернення водійських прав. 

За інформацією Хмельницької обласної прокуратури, у липні 2021 року, розмовляючи зі знайомим, правоохоронець дізнався, що той планує складати іспити, аби відновити водійські права, які у нього відібрали за рішенням суду. І переконав його, що зможе допомогти владнати це питання за певну суму. Чоловік, розуміючи, що сам може не впоратися з іспитом, погодився на пропозицію поліцейського. Під час отримання обумовленої суми правоохоронця затримали. на час розслідування йому обрали запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Досудове слідство здійснювали слідчі теруправління ДБР.

Обвинувальний акт за фактом отримання неправомірної вигоди працівником правоохоронного органу Хмельницька обласна прокуратура наразі скерувала до суду.  Відповідно до частини 2 статті 369-2 Кримінального кодексу України, правоохоронцю загрожує штраф від семисот п’ятдесяти до однієї тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм