На Хмельниччині запустили карту потреб ВПО: допомогти може кожний

Суспільство

У Хмельницькому відбулася презентація інтерактивної карти потреб внутрішньо переміщених осіб в області. Про ідею її створення мовилося ще в червні. Наразі сайт із мапою уже доступний в загальному користуванні.

Як повідомив під час презентації заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв, це – сайт для швидкої та ефективної комунікації між громадами та міжнародними донорськими організаціями. Відтепер громади вноситимуть інформацію до єдиної бази даних про потреби ВПО, які у них проживають. А донори, зі свого боку, пропонують те, чим можуть допомогти. Це, запевняє посадовець, дозволить забезпечувати переселенців усіма необхідними речами та продуктами у короткі терміни.

Володимир Юр’єв зазначив, що уже активно надходять підтвердження від міжнародних та українських благодійних фондів про готовність співпрацювати.

Завдяки тому, що кожен благодійник відтепер може побачити чіткі потреби у громадах області, буде відбуватися безперервне надходження допомоги саме туди, куди це потрібно”, – наголосив посадовець.

Інформація на карті оновлюватиметься раз у два тижні. За цей період, наголошують в ОВА, представники громад будуть паралельно комунікувати із переселенцями, чого саме вони потребують, та із донорами, які відгукнуться надати їм таку допомогу.

Тож охочі допомогти внутрішньо переміщеним особам можуть безкоштовно отримати інформацію, розміщену на сайті за посиланням https://kartapotreb.com.ua/. Клікнувши на карті конкретну громаду, можна дізнати кількість ВПО, які в ній мешкають. За встановленою формою заповнити свої контактні дані і відповідальна особа обраної громади повідомить про нагальні потреби переселенців.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм