На Хмельниччині засуджено учасника АТО, який убив свою матір

Кримінал

Полонський районний суд визнав винуватим 39-річного жителя селища Понінка в умисному вбивстві за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання – 8 років позбавлення волі.

Трагедія сталася торік у День Незалежності, 24 серпня. Конфлікт між чоловіком і його 59-річною матір’ю виник під час вечері. Він не знайшов у шафі грошей, які відкладав на проживання в столиці. Тож звернувся до матері, чи та, бува, не бачила. Обоє були в нетверезому стані, тож розмова швидко переросла у конфлікт.

«Жінка почала нецензурно лаятися і ображати сина, а той у відповідь взяв зі столу кухонний ніж. Лезо потрапило в серце. Від тяжкого поранення вона померла на місці», – йдеться у повідомленні Хмельницького апеляційного суду.

Під час судового розгляду справи обвинувачений підтвердив обставини вбивства. Додав, що матір постійно зловживала алкоголем, тому сімейні сварки між ними були не рідкість. Того дня схопився за ніж, бо слова і поведінка матері його обурили. Запевняв, що при цьому наміру вбивати не мав: після скоєного одразу побіг до тітки, яка мешкає неподалік, щоби та викликала швидку.

Сестра загиблої в суді підтвердила, що та понад 20 років ніде не працювала, жила за рахунок сина, якого постійно принижувала і ображала, вела аморальний спосіб життя, пиячила, виносила з дому майно.

Відтак, призначаючи покарання, суд врахував, що чоловік вчинив особливо тяжкий злочин, будучи в стані алкогольного сп’яніння, щодо матері. А також взяв до уваги й те, що він має позитивні характеристики, учасник АТО.

«Обставинами, що пом’якшують покарання, суд визнав активне сприяння розкриттю злочину, визнання своєї вини і щире каяття», – зазначили в апеляційному суді.

Додали, що вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм