На Хмельниччині зростає кількість дітей з підтвердженим «ковідом»

Здоров‘я

Щодня значно зростає кількість хворих на COVID-19. У цю хвилю пандемії недуга агресивніша, тож вражає більше дітей, ніж донині. Від початку пандемії та станом на 1 листопада на Хмельниччині зареєстровано 6 036 випадків захворювання у дітей, тобто 5 % від загальної кількості усіх підтверджених на території краю.

Про це повідомили в пресслужбі Хмельницької ОДА з посиланням на інформацію ДУ «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

Епідеміологи наголошують, що у вересні-жовтні зросла інтенсивність захворюваності на COVID-19 серед неповнолітніх. Зокрема, 15 % тих, хто захворів у цей період, становили діти.

«Попереднього тижня аналогічний показник був 9%. Ймовірно, це пов’язано зі зменшенням кількості контактів між дітьми у період осінніх канікул у більшості шкіл», – йдеться в повідомленні.

Тож, аби вберегтися від недуги, дітям, як і дорослим, необхідно дотримуватись правил безпечної поведінки, обов’язково одягати маску та дезінфікувати руки. А за перших симптомів хвороби — терміново звертатися до лікаря.

«В Україні офіційно дозволено вакцинувати проти COVID-19 дітей, віком від 12 років. Їх рекомендовано щепити вакциною Comirnaty від Pfizer/BioNTech. Для них цю вакцину використовують за тією ж схемою, що й для дорослих, – дві дози по 0,3 мл з інтервалом у 21-28 діб», – зазначили в установі.

Для того, щоби щепити від коронавірусної хвороби дитину віком 12+, ця дитина, її батьки або опікуни мають надати лікарю, який проводить вакцинацію, документи, що підтверджують наявність у неї всіх рутинних щеплень згідно з Національним календарем щеплень (форма 063/о).

Нагадаємо, у вересні на Хмельниччині в 12 разів більше дітей підхопили коронавірус, ніж у серпні. 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм