На одну вакансію на Хмельниччині претендує 6 безробітних

Суспільство

Упродовж шести місяців послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 47,2 тисячі громадян, з яких 30 тисяч мали статус безробітного. Як повідомили в службі, наразі на одне вакантне місце претендує шість осіб.

Працевлаштувати вдалося  близько  11 тисяч осіб, у тому числі понад 8 тисяч  – зареєстрованих безробітних. Ще майже 2 тисячі людей було залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

«У січні-червні в базі даних Хмельницької обласної служби зайнятості налічувалось 16,7 тисячі вакансій. Середній розмір зарплати становив  7 282 гривні. Станом на 1 липня актуальними були 2 100 вакансій, на одну претендувало 6 безробітних», – зазначили в установі.

Майже 63% вакансій, наданих в службу зайнятості, припадає на робітничі професії. Стійким попитом продовжують користуватися професії сфери сільськогосподарського, лісового та рибного господарств, торгівлі та послуг, переробної промисливості, транспорту. Затребувані також менеджери (управителі) в усіх сферах економічної діяльності, бухгалтери, спеціалісти державної служби, середній медичний персонал. Крім того, існує потреба в робітниках найпростіших професій — підсобні робітники, прибиральники, укладальники-пакувальники, вантажники та інші.

Завдяки співпраці між роботодавцями та службою зайнятості, запевняють, 59,2% вакансій було укомплектовано.

Окрім того,, 2 тисячі подолян центри зайнятості направили на професійне навчання. Видано 4 ваучера для підвищення конкурентоспроможності особам старше 45 років.

Зараз кількість зареєстрованих безробітних на Хмельниччині становить 12,8  тисячі людей. Більшість із них – 57,9% – жінки, 27,5%молодь віком до 35 років, 24,8% –  особи, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, 47,3% – сільські мешканці. Допомогу по безробіттю отримують 11,4 тисячі жителів області.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм