На Полонщині нетверезий скутерист пропонував поліцейським хабар та отримав 17 тис грн штрафу

Нетверезий скутерист, аби уникнути відповідальності за п’яне кермування, ропонував «відкупні» поліцейським. Тепер має вирок суду і зобов’язання сплатити 17 000 гривень штрафу.

Таке покарання призначив Полонський районний суд, затвердивши затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим у пропозиції службовій особі надати їй неправомірну вигоду. Про це повідомили в Хмельницькому апеляційному суді.

За вироком, близько полудня 29 квітня працівники поліції під час патрулювання території у смт Понінка Шепетівського району за порушення правил дорожнього руху зупинили скутер «Viper Navigator». Під час перевірки документів правоохоронці помітили у водія ознаки алкогольного сп’яніння. Він погодився пройти огляд на тверезість на місці зупинки. Результат алкотесту ¬– 2,10 проміле.

Поліцейські почали складати протокол за нетверезе водіння (ч. 1 ст. 130 КУпАП) із тимчасовим затриманням транспортного засобу.

«Аби уникнути відповідальності й повернути скутер, чоловік, вже у службовому автомобілі поліції, запропонував інспекторові 500 гривень неправомірної вигоди. Той попередив, що за це передбачена кримінальна відповідальність. Попри засторогу водій скутера поклав гроші під килимок на пасажирському сидінні», – йдеться в інформації ХАС.

Під час досудового розслідування скутерист повністю визнав свою вину й сторони погодили йому покарання у виді штрафу в розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 гривень). Відтак просили суд її затвердити.

Нагадаємо, на Шепетівщині п’яний скутерист тікав від копів.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм