На Шепетівщині покарали батька дівчинки, яка вкрала прапор України

Суспільство

Шепетівський міськрайонний суд оштрафував батька неповнолітньої, яка разом із подругою вкрала з електроопори прапор України.

Подія сталася на початку серпня в селі Городище, що на території Судилківської тергромади. Дівчинка, повертаючись близько 22 години разом із подругою додому, з електроопори вкрала прапор України, вартістю 80 гривень. Крадіжку згодом виявила староста села та повідомила про це поліцію.

За постановою суду, такими діями школярка вчинила дрібне викрадення чужого майна. А оскільки вона є неповнолітньою, то за вчинення дітьми віком від чотирнадцяти до шістнадцяти років правопорушення відповідальність несуть батьки, або особи, які їх замінюють.

Батько визнав, що не приділяв належної уваги у вихованні дочки, щиро розкаявся. Суд це врахував при визначенні міри покарання, а також те, що чоловік є вдівцем, має на утриманні трьох неповнолітніх дітей, працює будівельником у лікарні. 

За невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей (частина 3 статті 184 КУпАП) суд постановив накласти на чоловіка адміністративне стягнення у виді штрафу, передбачене частиною 1 зазначеної статті,  в мінімальному розмірі – п`ятдесят неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень. Крім того, з нього стягнуто на користь держави 496 гривень 20 копійок судового збору.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм