На Шепетівщині покарано водія, який напідпитку протаранив паркан ліцею

ДТП

Водія «Volkswagen Passat» зобов’язали сплатити 17 тисяч гривень штрафу та позбавили права керування на рік. Хмельницький апеляційний суд залишив без змін постанову Шепетівського міськрайонного суду, якою правопорушника визнано винним у відмові від проходження огляду на стан алкогольного сп`яніння (частина 1 статті 130 КУпАП).

За інформацією Шепетівського райуправління поліції, подія сталася в травні цього року у селищі Гриців.

«О четвертій ранку до поліції звернувся охоронник ліцею та повідомив, що водій «Volkswagen Passat» не впорався з керуванням й зіткнувся з парканом, пошкодивши стовпчик та ворота. Правоохоронці, які прибули на місце, встановили, що кермувач автівки мав ознаки сп’яніння», – розповіли в РУП.

Поліцейські неодноразово пропонували йому підтвердити тверезість за допомогою приладу «Драгера» чи в медичному закладі, втім водій не погоджувався. Тому на нього склали протокол про адміністративне правопорушення за ознаками ч.1 ст.130 КУпАП в присутності двох свідків.

Під час розгляду справи  Шепетівський районний суд визнав чоловіка винним у керуванні транспортним засобом у стані сп’яніння. Згодом водій безуспішно оскаржував рішення суду першої інстанції в апеляції.

Тож чоловікові таки доведеться понести заслужене покарання за свої протиправні дії. Про те, за чий кошт ремонтуватимуть пошкоджений паркан, не повідомляється.

Нагадаємо, на Хмельниччині 82-річний водій «Nissan X-Trail» на смерть збив велосипедиста. 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм